Tenim #DretANoSerPobres

. .

A Quepo ens preocupen molt (per no dir, que ens cabrejen) els nivells de pobresa, tan al Sud com al Nord. Per això hem preparat dues accions de sensibilització específiques al voltant del 17 d'octubre, Dia Internacional per a l'Eradicació de la pobresa. Una d'elles és la campanya amb la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona: Tenim dret a NO ser pobres.  Parlarem d'exclusió social, de prejudicis i de justícia, i reflexionarem sobre aquelles pèrdues de drets al món que generen pobresa.

Imatge de campanya: Dret a no ser pobres

Durant la setmana, veurem com els interessos pel petroli a l'amazònia peruana estan per sobre dels drets dels pobladors indígenes. Com arrisquen la seva vida a diari milers d'immigrants invisibles per arribar als Estats Units al creuar la frontera amb Mèxic. Donarem voltes al problema de l'accés als medicaments essencials per una gran part de la ciutadania al món. La lluita pacífica que des de fa 25 anys els mestres de Mèxic duen a terme per defensar una educació pública. I també ens plantejarem quins drets laborals s'han perdut pel camí als països que produeixen la major part de la roba que portem.

I quan enfoquem a casa nostra, a la situació de la sanitat i de l'educació públiques, o dels nostres drets laborals...ens adonem que els drets socials bàsics, sobretot al Sud però cada cop més al Nord, no estan garantits.

Creiem que proporcionar eines per donar suport a la ciutadania, que li permeti prendre consciencia de la seva pertinença a un món global, des d'una visió crítica i amb una actitud socialment compromesa, és essencial per a lluitar contra les desigualtats socials i injustícies econòmiques a les que ens trobem sotmeses.

Per això hem pensat en un espai públic i de lliure accés com és la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona per aquesta campanya de sensiblització. Us animem a apropar-vos a una de les 223 biblioteques que en formen part: en elles trobareu els continguts d'Això és EpD i podreu participar de les activitats que les biblioteques han organitzat relacionades amb les temàtiques del web. A més, podeu accedir al prestatge virtual Les arrels de la pobresa: Tenim dret a no ser pobres, amb els continguts, notícies relacionades i una guia de recomanacions de lectura i audiovisuals amb enfocament d'epd disponibles al seu catàleg.

Contra la pobresa...Educació per al Desenvolupament!

Podeu seguir els continguts de la campanya amb el hashtag #DretANoSerPobres a les nostres xarxes socials. Twitter: @quepo_org i Facebook: quepo.org 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada