Minories Oblidades

. .
Gdeim Izik. El Campament de la Resistència Saharaui

Gdeim Izik és un dels projectes que més coses ens ha ensenyat als Quepo que hem estat involucrats. Segurament és el projecte que més s'acosta a la denúncia, en contra del que hem vingut fent fins ara que tenia molt més de proposta. Però la força arrolladora de l'Isabel i l'Antonio, no ha deixat indiferent ningú i vam començar a col·laborar en aquest projecte amb ganes de conèixer més sobre els drets humans violats del poble saharaui. I vaja si n'hem après!

És la història comuna de les minories desprotegides, utilitzades i oblidades. Els pobles que han patit violència de forma continua, desgraciadament han perdut l'atenció dels mitjans, la sensibilitat de les masses, el treball de les organitzacions que treballen en accions humanitàries i al seu costat resten els compromesos.

Compromís, és una paraula que persegueix l'Antonio i la Isabel i que ha empès l'equip i el projecte. El compromís que senten amb el poble saharaui ha fet d'aquest projecte, un treball amb molta pressió. La pressió de no voler deixar fora testimonis, la pressió de no fer-los més protagonistes que als i les saharauis. Hem tingut molts debats, amb el director Lluis Maria, amb el muntador Frank, amb tot l'equip... Michael, Martín, Siscu, Julián, Pablo... Tots hem treballat en algún moment amb la pressió de voler equilibrar i construir una història d'unes imatges grabades gairebé amb càmera oculta. D'intentar construir quelcom comprensible per a tothom, que ens fes entendre la violència que acompanya el conflicte, que fes justícia a tan desapareguts i desaparegudes de tants campaments als quals simbolitza Gdeim Izik.

En paral·lel al muntatge de les imatges, algun protagonista moria, era detingut, torturat o simplement desapareixia... els propis Antonio i Isabel pateixen la persecució que tot activista de DDHH reconeix. Aquest projecte el dediquem, amb el permís de l'Antonio i la Isabel, a totes aquelles persones que han desaparegut en algú racó oblidat del món donant la cara per alguna minoria oblidada.

Visita la web de Resistencia Saharaui, el col·lectiu d'activistes al que pertanyen l'Antonio i la Isabel, per mantenir-te informat de les novetats sobre els drets humans del poble sahrauí.

Aquí teniu el tràiler,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada