“Salut, drets, acció”, connectant cinema, salut i drets humans.

. .
Aquesta setmana hem donat el tret de sortida a #SalutDretsAcció, un web i una Mostra de Cinema de Medicus Mundi Catalunya i Farmacèutics Mundi, en el que hem dissenyat l'estratègia de comunicació i producció.



En aquesta cosa molt nostra de treballar mà a mà amb les entitats, hem après molt sobre el dret a la salut tal i com l'entenen aquestes dues entitats, és a dir, lluitant pel dret a la salut per a totes les persones. Però també hem après sobre tot allò que no sembla ser salut, però que és essencial per a garantir-la: el dret a una casa, a una feina i sou dignes, a una alimentació i un entorn saludable,...

Les persones expertes del sector sanitari i social els coneixen com a determinants socials de salut. Els primers que hem apuntat serien més propis de casa nostre, però als països empobrits (empobrits pel mateix sistema econòmic i polític global que vulnera els nostres drets aquí) els determinants socials de salut són fulminats per guerres, fam, dessertitzacions, condicions laborals d'esclavatge, espoli de recursos, deutes il·legítims...Com es pot plantejar el dret a una feina o sou dignes on ni tan sols es te garantit el dret a la vida?

Amb tota aquesta informació ens vam posar dos objectius per aquest projecte: posar en valor tota la feina feta per les dues entitats després de 8 anys de projeccions i apropar el debat i la reflexió sobre els continguts a la ciutadania.

Per això una eina web com #SalutDretsAcció. Aglutinar informació de 40 documentals i les seves lluites d'una manera atractiva i pràctica, amb la intenció de convertir-se en plataforma de difusió per a documentalistes sobre salut i altaveu per a ONG, moviments socials i sanitaris d'arreu del món que treballin en la defensa de la salut.

Per això continguts sobre el dret a la salut al món que interessin a les persones. Experts i expertes d'arreu del món, entitats organitzadores i públic assistens es preguntaran, reflexionaran i debatran si es pot tenir salut si no es té casa, feina ni diners per sobreviure; si es pot tenir salut si els medicaments s'han convertit en un luxe destinat a uns pocs, o si es pot tenir salut si el futur de la sanitat pública està dirigit per interessos purament econòmics.

I per això una Mostra de Cinema itinerant. Perquè el canvi i la transformació comença al carrer, i descentralitzar les projeccions i els debats ens ajudarà a arribar a un públic molt més ampli.

Doncs ara ja només queda obrir la sala, apagar llums i engegar el projector. Del 22 de maig al 5 de juny, us hi esperem!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada