La salut, un privilegi per a rics?

. .
Ja fa uns mesos que treballem junt amb Medicus Mundi Catalunya i Farmacèutics Mundi, diferents projectes sobre el dret a la salut.

Primer amb Medicaments que no curen, i ara posem un peu a Dret a la Salut a l'Àfrica. Quan ens van explicar en què consistia la campanya, vam veure el potencial dels continguts en sensibilització en què són expertes però sobretot, les possibilitats de les activitats de campanya que amb tant de carinyo havien dissenyat des de que la van engegar l'any 2010.

La que més feeling tenia amb nosaltres (per defecte audiovisual) i més dimensió li vèiem va ser la Mostra de Cinema i Salut. Ja portaven set edicions projectant audiovisuals sobre dret a la salut a Barcelona i arreu de Catalunya, apropant experts i expertes de referència relacionats amb els documenals als debats dels videofòrums...i aquesta seria la vuitena!

Audiovisuals potents, continguts de referència, debats amb activistes, moviments socials, ong, documentalistes,...tot això any rere any des del 2007 amb una molt bona acollida de públic general, així com d'específic sanitari i universitari.

I vam pensar que era una pena que tota aquesta valuosa informació no tingués un espai on quedés recollida, i els hi vam proposar crear un espai web on posar-ho a disposició del públic interessat, crear una xarxa amb totes les lluites pel dret a la salut al món.

En això estem ara, amb el Pablo en el disseny de la web junt amb la inestimable aportació i creativitat de A Navalla Suiza; la Raquel treballant els continguts i fent estratègia de comunicació de la mostra a Catalunya; la Lucia documentant-se i organitzant informació, creant tags, buscant fotos xules,...

Per a que veieu la bona pinta que fa, compartim un tasteig dels wireframes.


I sent avui 7 d'abril, Dia Mundial de la Salut, aprofitem per recomenar-vos l'article que han escrit des de la campanya “En un món de pobres la salut s'ha convertit en un privilegi per a rics” on es dona veu a diferents sanitaris d'Uganda, Grècia i Espanya, que ens expliquen com perceben la vulneració del dret a la salut al seu país.

Raquel Bonell

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada